Interdicția federală de a produce virusuri letale în laborator a fost ridicată în 2017, deși existau temeri legate de crearea unui virus monstru

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Oficialii federali au pus capăt în decembrie 2017 unui moratoriu impus în urmă cu trei ani privind finanțarea cercetării care modifică virusurile pentru a le face mai letale, arată un articol al New York Times postat publicat pe 19 decembrie 2017. O astfel de cercetare poate continua, spunea la vremea respectivă dr. Francis S. Collins, șeful National Institutes of Health (NIH), dar numai dacă un grup științific decide că beneficiile justifică riscurile.

Unii oameni de știință sunt dornici să continue studiile, deoarece pot arăta, de exemplu, cum virusul responsabil pentru gripa aviară ar putea suferi mutații în urma cărora ar putea infecta mai ușor oamenii sau ar putea oferi indicii care să ajute la dezvoltarea unui vaccin mai bun.

Criticii spuneau că cercetătorii riscă să creeze un virus monstru care ar putea scăpa din laborator și ar putea genera o pandemie.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top