Ion Cristoiu: Prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică, Sistemul instituţiilor de forţă a condus şi conduce România

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Jurnalistul Ion Cristoiu analizează reacțiile după ce Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a publicat toate datele legate de testarea pe județe şi incidența în fiecare localitate și spune că acestea sunt generate de faptul că strică socotelile unor anumite cercuri de forță.

El scrie pe blogul său că dacă ar fi fost publice datele pe județe ale infectărilor, ale internărilor de Covid 19, ale celor de la ATI, ale morților, „ar fi făcut imposibilă manipularea ţării prin intermediul Grupului”.

„Grupul de Comunicare Strategică oferă cetățenilor doar datele la nivel naţional. Orice altă informaţie este refuzată. Şi dacă orice dată la nivel judeţean sau ținând de procesul alcătuirii Comunicatelor nu sunt la dispoziția presei, a ONG-urilor, a opiniei publice, în general, datele reale pot fi falsificate de Grup în aşa fel încât, alături de manipularea făcută de cioclii Apocaliptici în frunte cu Raed Arafat, să poată fi justificată orice încălcare a drepturilor omului”, notează Cristoiu.

Continuă publicistul: „Mai ales în ultima vreme, după ce s-a decis stabilirea pe judeţe a restricţiilor în funcţie de numărul de infectări, refuzul de a oferi date defalcate pe judeţe a transformat Pandemia într-un mijloc de distribuire de favoruri politice de la Centru. Numărul de infectări determină restricţiile. Numărul de infectări depinde însă de numărul de teste. Cum datele pe judeţe sunt refuzate, opinia publică nu ştie de ce un judeţ beneficiază de libertatea dată de culoarea verde şi un altul de restricţiile date de culoarea roşie. Numai că numărul mic de infectări depinde de numărul de teste. Aşa s-a făcut că în secret judeţele cu baroni locali puternici şi-au permis să nu facă teste şi astfel să câștige capital politic, în timp ce alte judeţe, obligate să facă teste, au generat pierderi de capital politic.

Secretomania Grupului de comunicare strategică îşi are temeiul în folosirea Pandemiei pentru a conduce ţara din umbră.

Aşa se explică proporțiile enorme luate de un fapt în aparență minor.

Pe 4 martie 2021, Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu publică toate datele legate de testarea Covid pe judeţe şi incidenţa în fiecare localitate.

O măsură firească, banală, aş zice, într-o democraţie definită prin transparenţă. Această Măsură stârnește un scandal de proporţii. Premierul României cere pe 8 martie 2021 Corpului de Control să verifice dacă Ministerul Sănătăţii a respectat procedurile privind datele Covid.

Repet, Vlad Voiculescu n-a făcut altceva decât să aplice la Pandemie legile transparenţei.

În loc să-l felicite, premierul îi trimite pe cap Corpul de Control. Informaţii ulterioare arată că Florin Cîţu a făcut prostia asta la presiunea Instituţiilor de forţă. Acestea au invocat, în stil de Švejk, păstrarea secretului militar.

În realitate, ele au reacţionat furibund pentru că secretomania a fost instrumentul cu care au condus ţara în Pandemie”, conform R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top