Înaltpreasfinția Sa Teodosie: Nimeni nu trebuie să fie un instrument de promovare a vaccinării

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


ÎPS Teodosie a declarat că „nimeni nu trebuie să fie un instrument de promovare a vaccinării”, în contextul afirmațiilor pro-vaccinare făcute de purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu. Totodată, acesta a mai spus că este împotriva segregării populației între vaccinați și nevaccinați pentru că sunt persoane care nu pot să se vaccineze inclusiv din motive medicale.

Fiecare face cum dorește. Nimeni nu trebuie să fie un instrument de promovare a vaccinării. Eu nu sunt împotriva vaccinării, dar nici nu pot să recomand pentru că nu am specialitatea necesară. Vaccinurile obligatorii pentru copii, care sunt de sute de ani, le-am recomandat pentru că sunt absolut necesare. Acest vaccin e mai puțin cunoscut, nu se știu exact efectele. Nu sunt niște studii clare privind efectele negative”, a spus ÎPS Teodosie la România TV, precizând că nu înțelege de ce autoritățile consideră că implicarea Bisericii în promovarea vaccinării este o idee bună.

„Nu trebuie să ne contrazicem în domeniul acesta, al medicinei. Nu îl stăpânim. Doar pentru că cineva vrea să fim noi transmițători.. am văzut exprimarea aceasta nefericită ca maneliștii și cei din Biserică să promoveze vaccinul. Nu trebuie să fim noi vectori până nu avem dovezi.  (…) Biserica are cea mai mare credibilitate în societate și politicienii se folosesc de asta ca să facem reclamă la vaccinare. Pentru ce să facem noi un astfel de lucru?”, a mai spus Înaltreasfinția Sa, notează 60m.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top