Islanda suspendă vaccinul Moderna pentru toate categoriile de vârstă din efectelor secundare

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Islanda nu mai vrea să folosească serul Moderna în campania de vaccinare anti-Covid. Cel putin pentru moment. A decis să suspende administrarea lui, din cauza riscurilor ușor crescute de a dezvolta inflamații cardiace în urma inoculării. Vecinii scandinavi au decis să limiteze utilizarea vaccinului dezvoltat de laboratorul american, însă Reykjavik mearge chiar mai departe.

Potrivit Direcției de Sănătate din Islanda, „întrucât stocurile de vaccin Pfizer sunt suficiente (…), epidemiologul șef a decis să nu mai folosească vaccinul Moderna în Islanda”.

Decizia este motivată de „creșterea incidenței miocarditei și pericarditei după vaccinarea cu Moderna, comparativ cu Pfizer/BioNTech”, spune epidemiologul șef într-un comunicat. Timp de două luni, Islanda administrase doza suplimentară „aproape exclusiv” cu vaccinul Moderna pentru islandezii vaccinați cu Janssen, un ser cu doză unică dezvoltat de laboratorul american Johnson & Johnson, precum și pentru persoanele în vârstă și imunodeprimate, care au primit două doze ale unui alt vaccin.

Citește mai mult pe site-ul Smart Radio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top