Israel | Oficial: „Ne pregătim pentru scenariul pesimist, conform căruia va fi necesar să reînnoim vaccinurile la fiecare șase luni”

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


  • Benjamin Netanyahu: „Obiectivul meu este să aduc cu 36 de milioane de doze în acest an”.
  • Aproape 5 milioane de israelieni au primit deja o primă doză.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni radioului israelian că „pașaportul verde” a fost emis doar pentru o perioadă de șase luni, din cauza lipsei de date privind durata eficacității vaccinului împotriva coronavirusului.

„Este important să spunem că vaccinul este eficient pentru o perioadă limitată. În prezent, oferim pașaportul verde timp de șase luni, dar poate fi eficient timp de un an sau doi”, a declarat B. Netanyahu pentru stația de radio Galgalatz.

„Ne pregătim pentru scenariul pesimist, conform căruia va fi necesar să reînnoim vaccinurile la fiecare șase luni”, a adăugat el.

În timp ce 4.723.966 israelieni au primit deja o primă doză – inclusiv 3.368.759 cele două doze – de vaccin Pfizer-Biontech, redeschiderea completă a economiei este acum prioritatea guvernului.

Acesta din urmă a decis să înființeze un sistem de „pașapoarte verzi” pentru a permite cetățenilor vaccinați să recâștige accesul la sălile de sport, concerte, muzee și alte locuri de agrement.

„Obiectivul meu este de a furniza 36 de milioane de doze suplimentare în acest an. Vaccinul nu a eradicat virusul, va veni înapoi și va trebui să ne reinnoim anticorpii”, a spus premierul.

„Întreaga lume va concura pentru aceste vaccinuri … Sunt din nou hotărât să aduc Israelul în fruntea listei.”, adaugă el, notează Aleph News.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top