Italia: Zeci de profesori s-au îmbolnăvit după ce au fost vaccinați cu serul de la AstraZeneca. Unele școli riscă închiderea din cauza lipsei profesorilor

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Zeci de profesori italieni din localitatea italiană Treviso s-au îmbolnăvit, luni, după ce au fost injectați cu vaccinul AstraZeneca împotriva covid, relatează presa locală, citată de Breitbart.

Elevii din două școli medii au fost trimiși acasă cu o oră mai devreme decât de obicei, din cauza personalului didactic insuficient. La liceul Duca degli Abruzzi, 15 profesori din cei 130 au lipsit, accuzând febră, stare generală de rău și durere la nivelul oaselor. Într-o altă școală primară, San Domenico Savio, doi profesori din trei au suferit stări asemănătoare, din cauza efectelor secundare ale vaccinului.  Presa scrie acum că unele școli sunt forțate să se închidă din lipsă de cadre didactice, având în vedere că „zeci și zeci” de profesori nu mai pot fi prezenți la ore.
Cotidianul italian Oggi Treviso a informat că sâmbătă au fost injectați 3.000 de profesori și alți 2.500 erau programați să primească vaccinul înainte de sfârșitul weekendului. Toți profesorii injectați împotriva coronavirusului aveau vârsta sub 55 de ani și toți au primit vaccinul AstraZeneca. Campania de vaccinare din Treviso face parte dintr-un program la nivel național care oferă vaccinare gratuită pentru profesorii italieni cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. La finele săptămânii trecute, Spitalul Ducesa Elisabeta din Braunschweig, Germania, și-a suspendat programul de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca până la o notificare ulterioară, după ce 37 din cei 88 de angajați ai săi vaccinați au ajuns la pat și nu au putut lucra din cauza efectelor secundare similare celor inregsitrate în Treviso, relatează Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top