J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, e ameninţată cu moartea, pentru că susține normalitatea sexuală

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Scriitoarea britanică J.K. Rowling a semnalat faptul că a fost ameninţată cu moartea pe Twitter prin intermediul unui cont fals, spunând că acest atac are la bază încercări eşuate de a o reduce la tăcere pentru declaraţiile despre persoanele transgender, potrivit DailyMail.

Mesajul i-a fost transmis de pe un cont numit „Sam (Egocom Arc)„: „Îţi doresc să ai parte de o bombă artizanală pe email„.

Rowling a ripostat şi a reamintit că ce a publicat a avut succes în ciuda criticilor vehemente de pe reţelele de socializare, relatează News.ro.

Ea a scris: „Să fiu sinceră, când nu poţi să dai la o parte, să arestezi sau să laşi o femeie fără contract cu editorul, să o anulezi, face ca vânzările cărţilor ei să crească şi îţi mai rămâne un singur lucru de făcut„.

J.K. Rowling a fost pedepsită în ultimele zile pentru declaraţiile ei despre problemele persoanelor transsexuale.

Autoarea în vârstă de 55 de ani s-a confruntat cu acuzaţii continue de transfobie după o postare pe blog în care susţinea că sexul biologic este real.

La începutul acestui an, festivalul de carte din Noua Zeelandă, Wairarapa, a renunţat la un eveniment cu tematică „Harry Potter” din cauza comentariilor.

Cu toate acestea, Rowling continuă să aibă un succes literar spectaculos cu seria ei „Cormoran Strike” – scrisă sub numele Robert Galbraith – care a atins recent un record de 100.000 de descărcări audio, relatează Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top