J.K. Rowling, autoarea seriei Harry Potter, e ameninţată cu moartea, pentru că susține normalitatea sexuală

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Scriitoarea britanică J.K. Rowling a semnalat faptul că a fost ameninţată cu moartea pe Twitter prin intermediul unui cont fals, spunând că acest atac are la bază încercări eşuate de a o reduce la tăcere pentru declaraţiile despre persoanele transgender, potrivit DailyMail.

Mesajul i-a fost transmis de pe un cont numit „Sam (Egocom Arc)„: „Îţi doresc să ai parte de o bombă artizanală pe email„.

Rowling a ripostat şi a reamintit că ce a publicat a avut succes în ciuda criticilor vehemente de pe reţelele de socializare, relatează News.ro.

Ea a scris: „Să fiu sinceră, când nu poţi să dai la o parte, să arestezi sau să laşi o femeie fără contract cu editorul, să o anulezi, face ca vânzările cărţilor ei să crească şi îţi mai rămâne un singur lucru de făcut„.

J.K. Rowling a fost pedepsită în ultimele zile pentru declaraţiile ei despre problemele persoanelor transsexuale.

Autoarea în vârstă de 55 de ani s-a confruntat cu acuzaţii continue de transfobie după o postare pe blog în care susţinea că sexul biologic este real.

La începutul acestui an, festivalul de carte din Noua Zeelandă, Wairarapa, a renunţat la un eveniment cu tematică „Harry Potter” din cauza comentariilor.

Cu toate acestea, Rowling continuă să aibă un succes literar spectaculos cu seria ei „Cormoran Strike” – scrisă sub numele Robert Galbraith – care a atins recent un record de 100.000 de descărcări audio, relatează Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top