Jeff Bezos şi Bill Gates finanțează producţia de carne şi lactate obţinute din fungi pentru a înlocui carnea tradițională

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Un startup susţinut de Jeff Bezos şi Bill Gates extrage proteine din fungi, ca ingrediente primare, pentru a crea alimente care înlocuiesc carnea, transmite CNBC.

Compania Nature’s Fynd, din Chicago, a atras o finanţare de 158 de milioane de dolari de la investitori care îi includ pe Jeff Bezos, Bill Gates şi Al Gore.

Chiftelele şi hamburgerii fără carne pentru micul dejun, crema de brânză fără lactate şi iaurtul şi nuggeturile fără pui ale companiei vor ajunge pe rafturile magazinelor în acest an.

Sectorul alimentelor alternative a consemnat o creştere explozivă în 2020, cu un avans al vânzărilor americane cu amănuntul de 27%, aducând valoarea totală a pieţei la 7 miliarde de dolari, potrivit datelor Plant-Based Foods Association (PBFA), un grup comercial care reuneşte peste 200 de companii.

Între timp, livrările de produse cu proteine alternative ale distribuitorilor către restaurante au avansat în aprilie cu 60% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit firmei de cercetare NPD Group.

Efectul dezvoltării acestei industrii este ilustrat de companiile Beyond Meat şi Impossible Foods, ale căror produse – burgeri, produse din pui şi cârnaţi din carne alternativă – au perturbat industria producătoare de alimente din SUA, de 733 de miliarde de dolari.

Acest fapt a determinat Tuson Foods, Purdue, Hormel, Cargill şi alţi producători tradiţionali de carne să lanseze propriile produse din această categorie, relatează Antena3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top