Joe Biden nu şi-a ţinut discursul Starea Naţiunii în faţa camerelor reunite şi nici nu a ţinut vreo conferinţă de presă

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Încă nu a fost stabilită o dată oficială pentru ca preşedintele Joe Biden să-şi ţină primul discurs în cadrul unei sesiuni comune a Congresului, a declarat duminică preşedintele Camerei, Nancy Pelosi (D-California).

Întrebată dacă a existat o actualizare a evenimentului, de când Congresul a adoptat pachetul de ajutor COVID-19 al lui Biden, Pelosi a declarat reporterilor de pe Capitol Hill că „vom vedea”.

Ea a răspuns negativ atunci când a fost întrebată dacă există deja o dată oficială.

Şeful de cabinet al lui Biden a declarat săptămâna trecută că discursul adresat sesiunii comune, uneori numit Starea Uniunii, va fi probabil programat „la scurt timp după ce” preşedintele va semna pachetul de ajutorare a economiei americane, una dintre cele mai lovite de pandemie.

Biden a semnat proiectul de lege privitor la ajutorarea economiei joi.

Joe Biden a spus iniţial că se va adresa Congresului în februarie, dar Casa Albă, prin purtătoarea de cuvânt, Jen Psaki, a afirmat ulterior că nu cunoaşte detalii atunci când a fost întrebată dacă există vreo actualizare a datei programate.

„Nu ştiu, dar nu a fost planificat niciodată în februarie şi nu avem o dată pentru o sesiune comună în acest moment”, a declarat ea reporterilor.

Întârzierea, coroborată cu faptul că Biden nu a ţinut o conferinţă de presă formală de când a depus jurământul în urmă cu peste două luni, generează întrebări referitoare la stilul său de guvernare – dar şi numeroase conspiraţii privitoare la o presupusă incapacitate a sa de a guverna.

„Joe Biden a continuat să arunce în spaţiul public teoria că vindecă naţiunea, dar nu a programat un discurs tradiţional într-o sesiune comună a Congresului pentru a explica cum vine treaba – şi nici o singură conferinţă de presă formală pentru a explica cum intenţionează să pună în aplicare această vindecare. Mă întreb de ce?”, a scris într-o postare recentă pe Twitter Charlie Kirk, fondatorul şi preşedintele grupului conservator Turning Point SUA.

Biden s-a adresat pentru prima dată naţiunii pe 11 martie, dar nu a primit întrebări, scrie The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top