Județele cele mai vaccinate anti-Covid-19 sunt și cele mai fruntașe la infectarea cu SARS-CoV-2

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Închideți școlile, că învață copiii aritmetică și râd de voi! Bucureștiul se mândrește după congresul PNL cu 45% din „cazurile” de covid raportate pe țară. (Nu discutăm cum se fac raportările și ce mare brânză înseamnă un caz fără simptome sau nas înfundat. Mergem pe cifrele lor.)

Tot Bucureștiul are peste 50% din populație vaccinată. Aproape dublu decât media pe țară, de 27%. În restul țării, rămâne o rată a vaccinării binișor sub medie, când scădem Capitala, care trage media în sus.

Ca populație, în București ar fi 15% din țară. Să explice Nicușor, că-i matematician, cum e cu „eficiența de 95%” și „valul nevaccinaților”. Eu explic băbește: dacă vaccinul era apă de ploaie, nu făcea nici rău nici bine, Bucureștiul trebuia să dea 15% din „infectați”. Așa, cu de două ori mai multe imunizări decît în restul țării, dă de 3 ori mai multe „infecții”.

Iar situația se repetă și pe restul podiumului, ocupat de Timiș și Cluj (locul 3 la infectări, locul 2 la vaccinări). De unde te-ai fi așteptat să găsești pe lista zonelor „calamitate” Giurgiu, Suceava, Teleorman, Mehedinți, ceva din zonele mai puțin vaccinate.

Imaginea la nivel național o repetă pe cea la nivel mondial, atunci când comparăm țările cele mai vaccinate cu cele mai nevaccinate. O surpriză similară ca atunci când am comparat rata de infectare din statele americane care au impus masca și cele care au preferat libertatea.

(incidența Covid 19 în București, grafic graphs.ro)

Sursa: evadare.ro

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top