La nivel UE, certificatul „verde” NU a fost adoptat pentru condiționarea sau limitarea accesului în instituții sau localuri

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Marius Lucian Tudor, consilier superior în cadrul Parlamentului European, a afirmat luni că certificatul Covid impus în România depășește scopurile pentru care omologul lui, pașaportul Covid, a fost gândit de Uniunea Europeană ca un instrument de „facilitare” a liberei circulații, nu ca unul de îngrădire, segregare și șantaj pentru persoanele care aleg să nu se vaccineze. De altfel, România este singura țară europeană în care certificatul intern Covid nu acordă celor cu test Covid negativ aceleași privilegii ca celor vaccinați sau vindecați.

„Foarte important! Trebuie să știți că la nivel UE certificatul verde NU a fost adoptat pentru condiționarea/limitarea accesului în instituții publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc.. Asta trebuie să știți toți.

Acesta a fost adoptat doar pentru facilitarea liberei circulații în spațiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esențiale, cum ar fi transportul de medicamente.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top