Lista sponsorizărilor făcute de companiile farmaceutice în perioada 2020-2021. Cine sunt stăpânii „eroilor” în halate albe

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Un deputat din Parlamentul României solicită Ministerului Sănătății publicarea listei așa-ziselor „sponsorizări” de care au beneficiat medicii români din partea companiilor Big Pharma străine în timpul pandemiei. ActiveNews felicită această inițiativă, mai ales că și noi am încercat să aflăm de câte zeci de mii de lei a beneficiat colonelul Gheorghiță, șeful CNCAV, din partea unor companii precum Pfizer sau Johnson&Johnson (dar nu numai) încă din 2010 până în prezent, pentru a le sluji cu atâta zel interesele în ultimul timp.

Deputatul Antonio Andrușceac (AUR) a solicitat Ministerului Sănătății să publice lista sponsorizărilor realizate de companiile farmaceutice în perioada 2020-2021, scrie digipres.ro.

Potrivit legislației din domeniul sanitar (Ordonanța de urgență nr.2/2014 și Ordinul nr. 194 din 23 februarie 2015 privind aprobarea Normelor pentru evaluarea și avizarea publicității la medicamentele de uz uman), companiile farmaceutice care acționează în România sunt obligate să declare activitățile de sponsorizare, argumentează Andrușceac în solicitarea trimisă către Ministerul Sănătății pe 22 noiembrie.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top