Lovitură pentru traficanţii de carne vie: Vor răspunde penal indiferent cât a trecut de la săvârşirea infracţiunilor

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Camera Deputaţilor a adoptat, joi, în calitate de for decizional, un proiect de lege care modifică Codul Penal astfel încât unele infracţiuni grave – sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală şi tortura – să nu se mai prescrie. Autorii acestor infracţiuni vor răspunde penal indiferent de termenul care a trecut de la săvârşirea faptei.

„Este un alt semnal important care confirmă că pentru actuala majoritate, siguranţa oamenilor, în special a minorilor, este o prioritate. Şi şansa României de a nu mai avea cazuri de genul celor de la Ţăndărei sau cauze de genul Al-Nashiri contra României, dar şi de a nu mai vedea ţara noastră în top la capitolul agresiuni sexuale împotriva minorilor sau la numărul de persoane traficate. Proiectul legislativ votat azi în Camera decizională, şi mulţumesc colegilor deputaţi pentru solidaritate, l-am iniţiat împreună cu Iulia Scântei şi Andronache Gabriel, cu un scop precis: de a asigura dreptul la îndeplinirea actului de justiţie pentru victimele infracţiunilor menţionate”, a declarat senatoare PNL Alina Gorghiu.

Pe lângă trecerea unor fapte penale grave în sfera infracţiunilor imprescriptibile, proiectul instituie pedepsirea cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani, a celor care nu denunţă faptele de agresiune sexuală, de trafic şi exploatare săvârşite împotriva minorilor.

„Se elimină astfel situaţiile în care termenele de prescripţie se împlinesc înainte ca dosarele să poată fi soluţionate, iar autorii pedepsiţi. Era nevoie de aceste modificări în Codul penal. Pentru că victimele necesită o atenţie sporită din partea legiuitorului”, a adăugat Alina Gorghiu.

Sursa: The Epoch Times România

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top