„Lovituri de stat” în Armenia. Armata cere demisia „păpușii lui Soros”, premierul Nikol Pașinian. Șefii Armatei și conducerea civilă se acuză reciproc

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Prim-ministrul armean Nikol Pașinian a denunțat, joi, o tentativă de lovitură de stat militară, după ce șefii de Stat major al forțelor armate i-au cerut demisia, informa ABC International. Plecarea lui Pașinian este cerută și de către opoziție, de la înfrângerea Armeniei în războiul de anul trecut din Nagorno-Karabah. După cum a relatat ActiveNews la vremea respectivă, Pașinian era considerat „o păpușă” a lui Soros și Putin în același timp.

“Consider că declarația Statului Major General este o tentativă de lovitură de stat militară. Îi invit pe toți susținătorii noștri să se întâlnească în Piața Republicii din Erevan”, a scris Pașinian pe pagina sa de Facebook, citat și de EVZ, asigurând că “în curând mă voi adresa națiunii printr-o transmisie live”.

“Prim-ministrul Armeniei și guvernul nu mai pot lua decizii adecvate în această situație de criză pentru armeni”, se afirmă în declarația conducerii militare, potrivit agenției de știri armene Armenpress, agenția de presă oficială a Armeniei, care redă poziția autorităților civile.

Circa 20.000 de oameni au ieșit în centrul Erevanului în sprijinul premierului, care a cerut la rândul lui demisia capilor Armatei, transmite RFE. Situația rămâne tensionată, scrie ActiveNews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top