Lucian Bode (PNL) s-a răzgândit și susține poziția neomarxistă: ,,Sexul” persoanei dispare de pe buletin și este înlocuit de „genul” posesorului

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că primele cărți electronice de identitate vor fi înmânate titularilor în luna septembrie.

Cu această ocazie, Ministrul a spus că nu se va pune steagul României pe noua carte de identitate electronică, pentru că așa au convenit „toate părțile interesate”.

Conform acestuia, steagul României va apărea doar pe cartea de identitate simplă, cu care nu se poate călători în afara țării.

„Toate părțile interesate au agreat ca pe cartea electronică de identitate simplă să avem steagul, iar pe cartea electronică de identitate ca document de călătorie să avem steagul UE, în centru România şi stema României. Din acest punct de vedere, eu cred că a fost o temă falsă că nu avem steagul, că n-am avut discuții”, a precizat Lucian Bode.

Referitor la discuțiile privitoare la sexul/genul posesorului, Bode a precizat că s-a optat pentru varianta ”gen”. „Am avut aceste discuții din noiembrie 2020 până în martie 2021 și de comun acord am agreat că în traducerea regulamentului european «gender» înseamnă «gen», dar, ca să nu avem absolut nici o discuție pe această temă, am scris în HG că în România prin «gen» se înțelege «masculin» și «feminin» ”, a explicat ministrul de Interne.

Afirmațiile Ministrului vin în contradicție cu ce-a spus chestorul Cătălin-Aurel Giulescu, Directorul de la Evidența Populației, din cadrul MAI, pe 6 august.

Giulescu afirmase că, în urma protestelor publice, se va aplica steagul României și pe cartea electronică de identitate și „genul” va fi înlocuit cu „sexul” posesorului, așa cum era și până acum.

Reamintim că subiectul noilor cărți de electronice a fost adus în atenția publică de R3media.

Partidul AUR, dar și mai mulți politicieni de la PNL, au cerut modificarea proiectului. De-asemenea, Biserica Ortodoxă Română a criticat inserția „genului” pe noile acte.

Prima reacție a MAI a fost să afirme că nu ar exista loc pe noul format pentru tricolor.

Sursa: R3 Media

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top