Lufthansa renunță la salutul „doamnelor și domnilor” din cauza presiunilor făcute de comunitatea LGTBQ+, care se considera discriminată

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Compania aeriană germană Lufthansa, a doua din Europa după numărul anual de pasageri, renunță la salutul tradițional adresat celor care urcă la bord, urmând să adopte un „limbaj neutru din perspectiva genului”, relatează Deutsche Welle.

Modificarea va urma să se aplice doar zborurilor operate de Lufthansa Group care include Austrian Airlines, Swiss și Eurowings. Anja Stenger, purtătoarea de cuvânt a companiei aeriene, a declarat că diversitatea nu este doar un cuvânt gol ci o realitate pentru Lufthansa.

„Începând de acum vrem de asemenea să exprimăm această atitudine și în limbajul nostru.”, a precizat aceasta.

Echipajele Lufthansa vor începe să folosească expresii neutre din punct de vedere al genului precum „dragi musafiri”, „bună dimineața/seara” sau „bine ați venit la bord”.

„Această schimbare funcționează la un nivel simbolic. Ea poate fi considerată un pas prin care binaritatea genului este pusă sub semnul întrebării.

Persoanelor care se identifică dincolo de bărbat/ femeie, precum și tuturor celor care pun sub semnul întrebării sistemele binare, li se poate adresa mai bine fără a folosi fraza ‘doamnelor și domnilor’.”, afirmă Alexandra Scheele, o expertă în sociologie și economie de la Universitatea Bielefeld.

Un manual legat de neutralitatea de gen în limbă, publicat în 2018 de Parlamentul European, spune că „limbajul care include sexul este mai mult decât o chestiune de corectitudine politică”.

„Scopul limbajului neutru din punct de vedere al genului este de a evita alegerile de cuvinte care pot fi interpretate ca fiind părtinitoare, discriminatorii sau degradante, sugerând că un sex sau un gen social este norma.”, scrie în manual.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top