Ministerul Afacerilor Interne vrea să interzică bicicliștilor să circule cu mai mult de 30km/oră

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


MAI a lansat în procedura de consultare un proiect de HG prin care vrea să interzică bicicliștilor să depășească 30 km/h.

HG modifică Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. La art. 99 se arată că: „Se interzice conducătorilor de biciclete să circule cu acestea cu o viteză mai mare de 30 km/h.”

Proiectul lansat în dezbatere publică mai prevede:

  • Trotinetele electrice se conduc numai în aliniament pe drumurile publice. Schimbarea direcției de mers în cazul trotinetelor electrice se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea, cu respectarea regulilor privind circulăția vehiculelor trase sau împinse cu mâna.
  • Se recomandă că la depășirea unei biciclete sau a unei trotinete electrice distanță laterală să fie de minimum 1,5 m.
  • Pe pasaje denivelate, pe poduri, sub poduri și în tuneluri. Prin excepție, pot fi depășite în aceste locuri vehiculele cu tracțiune animală, motocicletele fără ataș, mopedele, bicicletele și trotinetele electrice, dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanță mai mare de 20 m, iar lățimea drumului este de cel puțîn 7 m.
  •  Când efectuează un viraj spre stânga sau spre dreapta și se intersectează cu un conducător de bicicletă sau trotinetă electrică care circulă pe o pistă pentru biciclete, semnalizată că atare.
  • Nu este permisă staționarea pe partea carosabilă, în timpul nopții, a tractoarelor agricole sau forestiere, a remorcilor, a mopedelor, a bicicletelor, a trotinetelor electrice, a vehiculelor cu tracțiune animală ori a celor trase sau împinse cu mâna.
  • Bicicletele și trotinetele electrice, atunci când circulă pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rând. Dacă pe direcția de deplasare există o pistă pentru biciclete, semnalizată că atare, conducătorii vehiculelor de acest tip sunt obligați să circule numai pe această pistă. Se interzice circulăția altor participanți la trafic pe pistă pentru biciclete.

Sursa: România Liberă

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top