Majoritatea profesorilor NU s-au vaccinat. 62% se mai gândesc, iar unii dascălii refuză vaccinarea cu AstraZeneca

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, că până marți, 16 martie, au fost vaccinate împotriva coronavirusului 38% dintre cadrele didactice, adică „aproape” 50% – aritmetică ministerială! Din aceasta rezultă că „aproape” 65% dintre profesori NU s-au vaccinat.
„La nivelul zilei de marți, aveam 135.000 de angajați din învățământ vaccinați. Adică peste 38%. Dacă ne raportăm la cadrele didactice vaccinate, procentul se apropie de 50%. Acest proces va continua”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, citat de Cetățeanul.net.
Sorin Cîmpeanu a declarat că personal „îl crede” (credința e cea care contează în știința medicală? – n.red.) pe medicul Valeriu Gheorghiță în ceea ce privește „eficacitatea” vaccinurilor Covid, opinând că nu există diferențe „notabile” între tipurile de vaccin (că unele vaccinuri au la bază adenovirus, iar altele, ARN mesager, nu e o diferență „notabilă”? – n.red.). Această remarcă a fost făcută pentru a încuraja sute de dascăli din Arad, care au refuzat să fie vaccinați cu serul AstraZeneca, în contextul exploziei cazurilor de reacții adverse la acest produs. PROFESORII NU SE LASĂ INJECTAȚI. Între 153.261 și 185.294 profesori și personal din Învățământ, respectiv 52.46%, NU SE VACCINEAZĂ. Date oficiale MEN-MEC 
La Arad, dascălii au refuzat AstraZeneca.

„Campania de vaccinare în centrele dedicate persoanelor din învățământ s-a făcut pe două categorii de vârstă, sub 55 de ani și peste 55 de ani. Cei sub 55 de ani au fost vaccinați, în marea lor majoritate, cu AstraZeneca, cei peste 55 de ani cu Pfizer. Acesta a fost un lucru știut de la bun început. Doar în cazul Aradului a existat această problemă (au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca – n.r.). În toate celelalte 40 de județe plus București nu a existat această problemă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marți seară. Chiar așa să fie? Vinerea trecută zece mii de români  programați la vaccinare au refuzat serul AstraZeneca.
Sindicatul Democratic din Învățământ Arad a anunțat, sâptămâna trecută, că zeci de profesori au fost reprogramați la vaccinare și urmau să primească serul AstraZeneca, deși inițial fuseseră programați pentru serul Pfizer. Din cauza schimbării produsului, aceștia au refuzat vaccinarea, conform ActiveNews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top