Mâna dreaptă a lui ministrului Vlad Voiculescu acuză că reducerea timpului de funcționare a magazinelor va duce la creșterea infectărilor

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Un consilier onorific al ministrului Sănătății a scris luni pe pagina sa de Facebook, după ce Guvernul a decis reducerea timpului de funcționare a magazinelor la nivel național, că acest lucru înseamnă „șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare”, transmite Știri pe Surse.

„Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare. Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions). Studiile, aici — http://bit.ly/studii_restrictii_covid”, a scris Ștefan Voinea, consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu, ministru al Sănătății.

Voinea e considerat omul de casă al lui Vlad Voiculescu, relatează Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top