Bombă pentru românii cu centrală pe gaze. Se anunţă dezastru: Vei plăti o taxă de mediu, la Uniunea Europeană, pentru că poluezi

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Marcel Ciolacu vine cu un anunţ crunt pentru români. Preşedintele PSD avertizează că românii cu centrale pe gaze, fie că locuiesc la bloc, fie că locuiesc la casă, vor fi taxați, în numai câțiva ani, suplimentar, pentru poluare.

Marcel Ciolacu aruncă bomba pentru românii cu centrală pe gaze.  Social-democratul spune că

Marcel Ciolacu aruncă bomba pentru românii cu centrală pe gaze. Se anunţă dezastru: Vei plăti o taxă de mediu, la Uniunea Europeană, pentru că poluezi

”Spania a dat şi vouchere la populaţie ca să facă investiţie în casele personale. Pentru că peste câțiva ani, dacă ai o centrală de apartament pe gaze, ca persoană fizică, vei plăti o taxă de mediu, la Uniunea Europeană, pentru că poluezi.

Spaniolii ştiu acest lucru, aşa că pentru investiţii, pentru apartamentele proprii au dat vouchere. Nu avem, nu există viziune, cap-coadă, plec de aici să ajung aici.”, a spus Marcel Ciolacu la emisiunea ”România9”, de la TVR 1, realizată de Ionuț Cristache.

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei și fost partener la casa de consultanță Deloitte, a anunţat chiar ieri acest lucru, pentru Hotnews.

“Am curaj să fac un pariu. În cinci ani vom avea la Bruxelles o directivă europeană care va impune taxă pe centralele de gaz folosite la încălzire și să vedem atunci cum explicăm populației pe care o îndemnăm acum să se conecteze la gaz că va trebui să le punem taxă pe centrale. Așa cum sunt taxați cei de la Complexul Energetic Oltenia și trebuie să plătească 50-60 dolari pe tona de CO2, așa se va ajunge și la centralele de apartament.

Deci, eu vreau să facem o tranziție inteligentă. Nu vreau să fim în situația să punem populația să facă două tranziții în mai puțin de 10 ani, să-și cumpere boilere, după care să treacă pe altceva. Adică, vreau să fim inteligenți cum au fost generațiile dinaintea noastră, prin anii ’60-’70. Noi încă trăim din ce au făcut bunicii noștri prin anii ’60-’70”, a spus Nicolescu, într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Noua directivă europeană revizuită pentru energia regenerabilă, care ar urma să fie adoptată la jumătatea acestei veri descurajează puternic folosirea gazelor pentru încălzire, pe viitor, cel puțin potrivit unor propuneri care se află pe masa Comisiei Europene, scrie România TV.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top