Marea Britanie schimbă strategia: Fiecare adult din țară va fi vaccinat anti-COVID-19 până la sfârșitul lui iulie 2021

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Guvernul Regatului Unit a anunțat că în prezent obiectivul său este să vaccineze fiecare adult din țară până la finalul lunii iulie – cu o lună mai devreme decât ținta inițială, potrivit Euronews.   Totodată, dorește ca fiecare persoană cu vârsta mai mare de 50 de ani sau cu boli cronice să primească o măcar o doză de ser anti-COVID-19 până la 15 aprilie, nu până la 1 mai.
Anunțând noile obiective, secretarul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat că Marea Britanie va avea la dispoziție dozele necesare pentru accelerarea campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în ciuda faptului că diverși furnizori au întâmpinat probleme de producție și au afectat astfel vecinii arhipelagului, țările din UE.
Pfizer și AstraZeneca au întâmpinat probleme de aprovizionare în Europa. Chestiunea aprovizionării a stârnit o dispută aprinsă între UE și AstraZeneca luna trecută. Totuși, deși blocul comunitar s-a mișcat lent la nivel de campanie, Marea Britanie este printre națiunile care au accelerat vaccinările.
Campania de vaccinare anti-COVID-19 din Marea Britanie a început în 8 decembrie, iar de atunci peste 17,2 milioane de persoane, aproape o treime din numărul total de adulți din Regat, au fost injectate cu prima doză de ser.

Autoritățile britanice administrează rapelul la o distanță de 12 săptămâni, într-o strategie care își propune să ofere o posibilă protecție parțială pentru cât mai multe persoane.
Abordarea a fost criticată în anumite țări – și chiar și de Pfizer – însă este sprijinită de guvernul britanic și de experții sanitari din arhipelag, relatează ActiveNews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top