Marea realizare a regimului Iohannis: Românii migrează pe capete în Germania

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


În ultimii 3 ani ai regimului Băsescu și în cei 7 ani de regim Iohannis, s-a produs un fenomen dramatic pentru noi, în sensul că a crescut imens numărul românilor – personal calificat și mulți medici și IT-iști – care s-au stabilit în Germania, informația fiind furnizată chiar de ambasadorul acestei țări la București, Cord Meier-Klodt.

”Numărul cetățenilor români din Germania a crescut de cel puțin 7 ori în ultimii 10 ani. La finele anului 2019, locuiau în Germania aproximativ 750.000 de români. Mulți dintre aceștia reprezintă resursă umană calificată, fiind vorba mai ales de medici și specialiști IT. La aceștia se adaugă vara un număr important – de altfel și pentru economia germană – de lucrători sezonieri români în construcții și agricultură. Mulți români lucrează pe tot parcursul anului în industria cărnii și industria alimentară. Cei mai mulți români locuiesc în Bavaria, unde reprezintă cea de-a doua comunitate de străini ca mărime (aprox. 180.000 de oameni). Și în Baden-Württemberg sunt foarte mulți cetățeni români – aprox. 156.000. În principiu este un lucru bun! Până la urmă, flexibilitatea lucrătorilor este povestea de succes a unității europene.” afirmă Meier-Klodt pentru Wall-Street.ro.

Ambasadorul recunoaște, totuși:

” În același timp, este greu pentru România atunci când personalul calificat, mai ales din domeniul sănătății, emigrează”.

De cîțiva ani încoace, mai trebuie spus, numărul de înnoptări în Germania al oaspeților din România a sărit de un milion pe an.

O altă informație furnizată de ambasador e că românii se ”germanizează” vertiginos: ”Limba germana se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare: anul trecut, în România, s-a înregistrat cel mai mare număr de candidați, la nivel mondial, la examenul pentru Diploma de limba germană”, notează inPolitics.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top