Marile puteri mondiale schimbă jocurile de putere: cursa pentru rachetele hipersonice

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Rusia, Coreea de Nord și Statele Unite au efectuat în ultimele zile teste cu rachete hipersonice, stârnind temeri privind o nouă escaladare a înarmărilor.

Într-adevăr, o armă formidabilă care amenință să schimbe echilibrul forțelor nucleare din lume.

Rușii în frunte, cu Zircon, Kinjal și Avangard

Rusia este cu un pas înainte, cu numeroase tipuri de astfel de rachete nu doar capabile să zboare la viteze de peste 6.000 km/oră (Mach 5), ci şi manevrabile: Zircon, despre care Moscova a anunţat luni că a efectuat un test reuşit de pe un submarin; Kinjal, aflată deja în dotarea Forţelor aeriene, sau sistemul hipersonic Avangard, capabil să transporte încărcătură nucleară.

Reacția Pentagonului

În Statele Unite, DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), brațul tehnologic al Pentagonului, a anunţat că a testat cu succes racheta sa hipersonică HAWC (Hypersonic Air-Breathing Weapon Concept). Forțele armate americane dezvoltă de asemenea un alt aparat hipersonic denumit ARRW, dar primul său test a eşuat în aprilie.

Citește mai mult pe site-ul Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top