Medicii evită să se vaccineze: Doar jumătate dintre angajații unui spital județean au acceptat

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Peste jumătate dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina s-au vaccinat anti-COVID-19 până în prezent, potrivit medicului epidemiolog al unităţii medicale, Cătălin Pătru, care a precizat că procesul de vaccinare a personalului continuă, dar inocularea serului are loc în centrele comunitare.

Medicul Cătălin Pătru a precizat că până în prezent s-au vaccinat circa 970 dintre cei aproximativ 1.660 de angajaţi ai spitalului, în prima etapă a campaniei, din 4 ianuarie şi până pe 21 februarie fiind vaccinaţi 850 de salariaţi ai spitalului iar ulterior, conform programărilor, în centrele comunitare s-au mai vaccinat 120 de angajaţi, scrie Agerpres.ro.

Alte 15 persoane care lucrează la SJU Slatina sunt programate să se vaccineze în perioada următoare, a adăugat Cătălin Pătru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al direcţiei de sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu, în judeţ, până marţi, s-au vaccinat 40.529 de persoane, dintre acestea 12.351 de persoane primind şi a doua doză de ser anti-COVID.

Au fost vaccinate cu produsul biologic Pfizer BioNTech un număr de 32.848 persoane, cu serul Moderna 3.328 de persoane, iar cu produsul biologic AstraZeneca – 4.353 de persoane.

La SJU Slatina, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate mai multe focare de COVID-19 în rândul angajaţilor şi pacienţilor de la diferite secţii, iar anul trecut, două angajate, asistente, infectate cu SARS-CoV-2 au decedat scrie Știri pe Surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top