Medicul Adina Alberts: Înlocuiți detergenți obișnuiți cu cei bio pentru o viață sănătoasă!

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Medicul Adina Alberts a postat pe pagina sa de pe una dintre rețelele de socializare un mesaj important pe care-l redăm în cele ce urmează:

,,Dermatite de contact sau atopice, dermatoze, pustule, urticarie,

prurit idiopatic, alergii cutanate de tot felul, la copii, adulți, vârstnici. Rinite, bronșite, rinosinuzite, astm bronșic, etc

Cred că nu este persoană să nu se regăsească în acestă scurtă listă de patologii. Cauzele apariției lor?!

Sunt multe. Si toți factorii predispozanți zac în jurul nostru, acționează sinergic, prin adiție, până când organismul cedează și se îmbolnăvește.

V-am menționat o serie de potențiali factori care ne afectează sănătatea zi de zi. De la apa cu clor, la pâine cu potențiatori, de la zgomotul infernal din marile metropole, la electromagnetismul exacerbat din viața noastră.

Iată acum un alt factor!

Citiți aceste etichete. Detergenții de rufe pe care îi găsiți în toate magazinele, detergenți pe care , cu atâta nonșalantă îi așezăm în coșul de cumpărături și îi ducem acasă unde ne “spălăm” hainele, lenjeriile de pat, hăinuțele bebelușilor noștri, prosoapele, etc.

Scrie acolo pe etichete! Citiți!

“ATENTIE! Conține 2-metilizotiazol 3(2H)-onă. Poate provoca o reacție alergică. Provoacă o iritare gravă a ochilor! Purtați echipament de protecție a ochilor!”

De aici înțelegem două lucruri:

1. persoanele predispuse la alergii trebuie să își bage rufele la spălat cu seringa de adrenalină la îndemână;

2. noi toți trebuie să purtăm ochelari sau vizieră de protecție când manipulăm detergentul lichid.

Really?! Câtă lume face așa?!

Și ca să menționez un singur studiu, din zecile efectuate pe această substanță… Un studiu efectuat în Belgia în perioada 2014-2019 a concluzionat că “alergiile declanșate de metilizotiazol au atins un nivel preendemic îngrijorător, vehiculele implicate fiind cosmeticele, vopselurile și detergenții.”

Alternativa?! Detergenții bio, săpunurile de casă, loțiunile de față și de corp obținute din ingrediente naturale.”

Sursa: Medic Adina Alberts

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top