Membru al Consiliul Superior al Magistraturii: Cei din Justiţie au dat dări de seamă către serviciile secrete. Procurorii caută relațiile politice

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Membru al CSM din partea societății civile, Victor Alistar, susține că procurorii de rang înalt nu au nicio intenție să ancheteze ceea ce s-a petrecut în starea de urgență, asta pentru că majoritatea procurorilor de rang înalt caută să interfereze cu politicienii. Alistar arată faptul că oameni de la vârful justiției au dat dări de seamă față de serviciile secrete, de aceea se feresc de anumite subiecte.

„N-am văzut ca parchetele să investigheze lipsa stocurilor de medicamente. E treaba Justiţiei să analizeze dacă autorităţile şi-au respectat atribuţiile de serviciu, în mod legal. Este treaba Justiţiei să cenzureze pe legalitate autorităţile. Vârfuri din Justiţie n-au curaj să se atingă de subiectele fierbinţi. Preocupările procurorilor de vârf sunt să interfereze cu politicienii, să regleze conturi de putere în parchete. Preocupările procurorilor din conduceri sunt altele. Colaborarea cu serviciile secrete a dus la deprofesionalizarea procurorilor”, a declarat Alistar, referindu-se la lipsa de activitate a parchetelor pe timp de pandemie.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top