Mihai Fifor: Documentele pentru comisia de anchetă privind trucarea datelor COVID-19, pregătite

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Mihai Fifor, anunță că social-democrații au pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea datelor pandemiei. Deputatul PSD afirmă că acestea urmează să fie depuse la Parlament în cursul zilei de luni.

Deputatul PSD, Mihai Fifor, anunță, joi, că PSD a pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie, după scandalul izbucnit între fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru și actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Documentele vor fi depuse luni în Parlament, pentru constituirea unei comisii de anchetă.

„Dezvăluirea făcută de ministrul USR-ist al Sănătății, Voiculescu, nu a fost un act de transparență, ci unul de șantaj împotriva PNL care vrea să-l demită din guvern. În Parlament, USR-PLUS va putea proba dacă e transparent sau nu. Un vot din partea lor împotriva comisiei de anchetă va arăta demagogia discursului despre transparență. După ce și-a atins obiectivul de a șantaja PNL, Voiculescu a încercat să facă pasul înapoi, susținând că „nu e nimic dramatic, în neregulă” despre cum s-a raportat anterior. Această explicație nu poate scuza acuzațiile formulate anterior. Nu e vorba de metode de calcul diferite, ale unor guverne diferite, cum susține acum Voiculescu”, scrie, joi, pe Facebook, Mihai Fifor.

Mihai Fifor afirmă că acuzațiile aduse de Vlad Voiculescu au fost cât se poate de precise: „Guvernul Orban a omis deliberat date”.

„În aceste condiții, cei care au omis deliberat cele două zile din calculul incidenței au săvârșit infracțiunea incriminată de Codul Penal la art. 404, privind comunicarea de informații false care pun în pericol securitatea națională. Cei care au răspândit informațiile false sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, mai spune deputatul PSD, Mihai Fifor, notează Antena3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top