Militarii români și-au încheiat definitiv misiunea în Afganistan. Ultimii 100 militari români s-au întors în țară. MApN:” Acum, toți cei 19 ani de prezență a trupelor românești aici trec în cărțile de istorie”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Ministerul Apărării Naționale a anunțat pe facebook revenirea ultimilor 100 militari români din Batalionul de Protecție a Forței Jderii.

„Ultimii 100 de militari români din Batalionul de Protecție a Forței Jderii au plecat din Baza Aeriană Kandahar către baza din Bagram, de unde vor veni acasă
Acum, toți cei 19 ani de prezență a trupelor românești aici trec în cărțile de istorie. Militarii și-au încheiat misiunea cu succes.

Recent, Baza Aeriană din Kandahar a fost predată forțelor de securitate afgane în cadrul procesului de încheiere a misiunii NATO Resolute Suport din Afganistan. Astfel, după o prezență de 19 ani, ultimii militari români, cei din Batalionul de Protecție a Forței Jderii, au plecat de pe aerodromul afgan după ce și-au îndeplinit cu succes misiunea ordonată în această zonă.

Ultimii militari români și americani s-au adunat la aeroport. Mașinile de luptă au părăsit pozițiile de apărare și au fost îmbarcate în uriașele aeronave C-17 Globemaster III. Apoi, rând pe rând, americani și români au urcat în avioane. Ultimul militar român ce a plecat din Baza Aeriană Kandahar, după 19 ani de prezență continuă românească acolo, a fost comandantul Batalionului de Protecție a Forței Jderii, locotenent-colonelul Vasile Mironescu”, se arată în comunicatul ministerului, informează Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top