„Minerii” STS, „ferme” BITCOIN în spitale!

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Chiar „în buza” pandemiei de COVID, Serviciul de Telecomunicații Speciale a declanșat o amplă operațiune de achiziții. Astfel că au început să sară în ochi sumele absolut exorbitante de care beneficiază serviciul după venirea în fruntea sa a ”Dragonului” Ionel Sorin Bălan, considerat la această oră cel mai apropiat om de Klaus Iohannis din întreg sistemul. Fiind astfel suficient să amintim de straniul contract de peste 100 de milioane de euro dezvăluit în „NAȚIONAL” cu un an înainte și confirmat apoi de procedurile declanșate de conducerea STS.

Bălan poate să facă orice, Iohannis nu se supără

Bani folosiți nu pentru a remedia situații penibile precum ”triangularea” ratată de la Caracal sau căderea repetată a sistemului informatic depășit de care dispun nenumărate instituții ale statului. Nu, pentru că STS-ul lui Bălan a dat drumul la un contract de 99,4 milioane euro, fără TVA, pentru „contractarea de servicii de proiectare și execuție lucrări de construcții pe suport de cupru și fibră optică”.

Însă cele 100 milioane de euro pentru „rețea” sunt o nimica toată față de sumele puse la bătaie pentru mărirea ”capacității de stocare”. Ce-i drept, la prima vedere, inițiații sistemului au dat a lehamite din mână, bănuind că, aidoma altor provinciali care au prins câte o sinecură politică în fruntea structurilor centrale, și Bălan a venit ”cu foamea în glandă” la STS. Și că toate aceste achiziții au doar rolul de a mai ostoi din ”foamea de bani” a unui serviciu care se află evident în grațiile prezidențiale. Numai că de-abia acum începe ”să se închidă cercul” masivelor achiziții de aparatură și servicii pentru dezvoltarea rețelei și a capacității de stocare. Acum, când bazele medicale de date ale unele spitale care nici ele nu știu cum au ajuns „suport COVID” au fost penetrate de „specialiștii” parveniți de la STS pe diverse filiere de detașare pentru a asigura ”buna gestionare a fluxului informatic”.

Prima ”fermă” rusească, identificată lângă Ploiești

Astfel că IT-iștii detașați pe perioada pandemiei la cam toate spitalele și-au putut face treaba în liniște, sub chiar privirile neputincioase ale managerilor convinși că bazele de date le-au fost clonate în totalitate. Însă și mai grave sunt informațiile privind ”explozia financiară” a unor rezerviști STS apropiați de ”Ayatollahul” Marcel Opriș. Și care nu pot fi explicate nici măcar prin contractele de mentenanță derulate cu cam toate structurile statului român. Ceea ce nu a făcut decât să ”legendeze” și mai mult documentarea existenței unor ”ferme BITCOIN” în România.

De ce nu o fi fost informat și FBI-ul?

Dezvoltate parcă  ”prea ca la țară” după modelul celei despre care de acum doi ani se știa că activează în județul Prahova, sub stricta supraveghere a SVR-ului rusesc. Așa că  ”minerii” STS par a avea tot mai mult de lucru în ultima vreme, atât prin spitalele patriei, cât mai ales prin ”fermele” unde criptomonedele asigură ”autofinanțarea” unor grupări transpartinice din ”zona gri” a STS-ului. Și nu numai…

Două stick-uri pe cap de român!

În ceea ce privește contractul pentru ”cupru și fibră optică”, acesta a fost câștigat de către ”ofertanții câștigători Optotel Com, Valtelina Est Europa, Gauss, Luxten Lighting Company, Electrogrup, Digital Cable Systems, Radcom, Prime Telecom, Synotech Global Services Romania, Marctel SIT, Felix Telecom și Vertatel International”.

Însă pentru a înțelege cel mai bine cum se aruncă banii sub comanda generalului Bălan reamintim, din sarabanda de licitații și contracte de achiziție derulate pe bandă- rulantă pentru ”retehnologizarea” structurii, doar ”Acordul cadru de furnizare echipamente de stocare”. Acord al cărui beneficiar a fost STS-ul care a pus la bătaie 36.913.143.00 lei pentru achiziția de stick-uri. Pentru un total de aproape două stick-uri pe cap de român…

Asaltul asupra spitalelor

Încă nici acum nu a fost lămurit pe deplin misterul transformării de-a valma a spitalelor în unități medicale COVID sau ”suport COVID”. Oricum, în multe dintre acestea, conducerea medicală s-a trezit asaltată de tot felul de specialiști IT care să asigure ”fluxul informativ”. Nici măcar managerii respectivelor spitale neștiind ce explicații să dea cu privire la prezența acestora. Cu toții știind doar că ”băieții sunt de la STS”… Ceea ce nu a făcut decât să crească starea de iritare a personalului medical cu privire la acordarea sprijinului pe care în fapt nu îl solicitase nimeni.

S-au clonat bazele de date medicale?

Și să le întărească astfel multor medici doar ”indicele de probabilitate” al variantei de lucru privind interesul pentru bazele de date medicale. Unele care ar reprezenta o adevărată comoară atât pentru structurile sistemului, din punct de vedere informativ, dar mai ales pentru Big Pharma și ale sale interese financiare uriașe. Pentru că, până acum era imposibil ca un IT-ist, indiferent de unde s-ar fi prezentat acesta, să intre într-un mare spital bucureștean și să se racordeze la sistemul informativ interior al unității medicale. Acum însă, de când cu pandemia, IT-iștii Serviciului de Telecomunicații Speciale au asigurat ”managerierea informatică” a funcționării întregului sistem medical. Implicit prin experți trimiși prin marile spitale să asigure ”sprijinul logistic”, mulți dintre aceștia primind chiar birouri speciale, unde au staționat zile întregi…

Rușii forează în Prahova! Noi…?

În plină pandemie de COVID -19, pe 13 martie 2020, valoarea criptomonedei Bitcoin se prăbușea cu nu mai puțin de 48% într-o singură zi! Și astfel, după mai multe invocate ”atacuri raider” și ”rafale” de vânzări agresive petrecute în doar 24 de ore, nu mai puțin de 93,5 miliarde de dolari dispăreau de pe piața criptomonedelor, după ce Bitcoin ajunsese să se tranzacționeze la un moment dat și cu neverosimilul preț de 4.001dolari pe monedă. Totuși, la vârful sistemului nu s-a vorbit despre ”Vinerea Neagră” din 13 martie 2020 doar ca despre un ”crah” financiar. Și ca despre o zi care i-a îmbogățit peste noapte – la propriu- pe marii jucători implicați în ”cădere”. Dar și pe ”minerii” acoperiți ai diverselor servicii secrete implicate. Pentru că adevărații ”băieți deștepți” ai sistemului nu mai se pretează de mult la cash sau comisioane de consultanță…

Oricum, întâmplător sau nu, cu doar câteva luni înainte de ”Vinerea Neagră”, un raport contrainformativ intrat și în posesia noastră avertiza cu privire la identificarea în județul Prahova, în chiar ”buza” Ploieștiului, a unei ”ferme” de Bitcoin care acționa sub acoperirea unei mari companii străine. Și care a fost documentată, inclusiv cu materiale audio-video, drept o sursă ”inepuizabilă” de venituri pentru serviciile secrete externe ale Federației Ruse, SVR. Însă și mai interesant este  că absolut nicio structură a statului român cu atribuții interne în domeniul securității naționale nu a luat nici cea mai mică măsură operativă în acest sens. Nici măcar cea de a îi informa pe partenerii strategici americani că rușii ”forează” lângă Ploiești, cel mai probabil criptomonedele fiind folosite la ”autofinanțarea” activității agenților ruși în România.

Singura explicație a acestei ”omerta” generalizate fiind faptul că Agențiile de peste Ocean ar fi fost extrem de interesate de acest subiect. La fel cum au fost și în cazul solicitării exprese a extrădării în SUA a patronului unei firme românești de tranzacții cu monede virtuale, clujeanul Vlad Cătălin Nistor. Cel specializat în spălarea sumelor de bani ”negri” în Bitcoin, criptomonedă nerecunoscută de sistemul bancar, dar cu putere de cumpărare în mediul online. Numai că instrumentarea dosarului ”fermei” ruse de Bitcoin din Prahova ar fi putut deschide o ”cutie a Pandorei” la momentul ”nepotrivit”. Adică înainte de ”Vinerea Neagră” în care unii au făcut milioane de dolari într-o singură noapte…

Sursa: Național

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top