Ministerul Sănătății: Accesul studenților în universități nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (Document oficial)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Ministerul Sănătății a răspuns Avocatului Poporului ca urmare a unei petiții pe care acesta a trimis-o în data de 8 martie 2021. În respectiva petiție, Avocatul Poporului a cerut explicații ministerului în ce privește vaccinarea obligatorie a studenților în contextul Art. 16 privind egalitatea în drepturi, al art. 32 privind dreptul la învățătură și al art. 34 privind dreptul la ocrotirea sănătății din Constituție.

Astfel, Ministerul Sănătății afirmă că: în România, vaccinarea este voluntară (neobligatorie) și gratuită. Accesul studenților Universităților de Medicină și Farmacie din România în spitalele unde aceștia își desfășoară stagiile de practică, nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. Accesul studenților la cursuri și activitatea clinică la patul pacientului, se face respectând normele de protecție stabilite prin legislația specifică și prin Metodologia de supraveghere Covid-19 emisă de către Institutul Național de Sănătate Publică, dar necondiționat de vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top