Lucian Bode, ,,micul Ceaușescu”: Pentru operatorii economici care nu respectă restricţiile, se va închide sediul

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Lucian Bode, ministrul de Interne, a susţinut o conferinţă de presă, alături de Raed Arafat, Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu şi premierul Florin Cîţu, în cadrul căreia a anunţat ce sancţiuni noi au fost aprobate pentru persoanele şi operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenţie împotriva Covid.

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat că autorităţile competente, care urmează să fie stabilite, vor începe să dispună suspendarea activităţii acelor operatori economici care nu respectă restricţiile impuse şi organizează petreceri sau nu respectă numărul de persoane permis.

„Guvernul a adoptat azi un proiect de lege, despre care m-ati intrebat de foarte multe ori. In conditiile in care Parlamentul nu ia in discutie amendamentele pe care le-am propus la Legea 55/2020, guvernul a adoptat in prima lectura o lege pentru extinderea acesteia. Imi exprim speranta ca va fi adoptat  cat mai repede de cele doua camere, astfel incat sa poata fi publicat.

Ministrul de Interne Lucian Bode: „Dacă operatorii îşi continuă activitatea, se va aplica sigiliu pe sediu”

Pentru operatorii economici care încalcă restricțiile se va închide sediul principal sau secundar pentru 15 sau 30 de zile. Aplicarea scestei sancțiuni se va materializa prin afișarea în prima fază în sediul principal a anunțului că activitatea este suspendată. Dacă acestea continuă să își desfășoare activitatea, se va aplica sigiliu, iar îndepărtarea acestora este faptă penală şi este pedepsită ca atare, foarte drastic.

Vom stabili și instituțiile chemate să aplice aceste prevederi. Îmi doresc ca în cel mai scurt timp aceste reglementări să fie publicate în Monitorul Oficial și să poată fi aplicate, pentru a limita la minimum posibil răspândirea pandemiei”, a spus Ministrul de Interne Lucian Bode, relatează România TV.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top