Mișcarea neomarxistă „Black Lives Matter” l-a glorificat pe dictatorul comunist cubanez Fidel Castro (Video)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Mișcarea radicală „Black Lives Matter” (BLM) condamnă „retorica dreptei”, glorificând regimul comunist din Cuba și pe dictatorul Fidel Castro. Aceștia spun că „El Comandante” trebuie apărat, relatează Fox News.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta. BLM l-a glorificat anterior pe dictatorul cubanez Fidel Castro, într-o postare online după moartea sa, în noiembrie 2016.

„Simțim multe lucruri odată ce ne-am trezim într-o lume fără Fidel Castro. Există un sentiment copleșitor de pierdere, complicat, de frică și anxietate. Deși nici un lider nu este fără defecte, trebuie să ne lovim înapoi împotriva retoricii dreptei și să venim în apărarea lui El Comandante.”, scria în postare.

Revoluția comunistă a lui Castro a inclus execuții în masă și închisoarea opozanților politici. Postarea BLM din 2016 a subliniat „lecțiile pe care le învățăm de la Fidel”.

„De la Fidel știm că revoluția este declanșată de o idee, de imaginații radicale, care uneori prind rădăcini mai întâi printre doar câteva zeci de oameni care se reunesc în munți.”

În postare, BLM și-a exprimat recunoștința față de Castro pentru adăpostirea lui Assata Shakur, un polițist criminal condamnat, care a fugit în Cuba după ce a scăpat din închisoare în 1979.

„În calitate de rețea neagră angajată în transformare, îi suntem deosebit de recunoscători lui Fidel pentru că l-a deținut pe Mama Assata Shakur, care continuă să ne inspire.

Pe măsură ce Fidel urcă pe tărâmul strămoșilor, îi convocăm îndrumarea, întărirea și puterea, în timp ce ne reînnoim în lupta pentru libertatea universală – Fidel Vive!”

BLM se confruntă în prezent cu o reacție tot mai negativă, după ce a lansat miercuri o declarație în care a dat vina pe suferința poporului cubanez din cauza embargoului comercial al Statelor Unite cu Cuba și a lăudat regimul comunist de acolo.

„Poporul din Cuba este pedepsit de guvernul S.U.A. pentru că țara și-a menținut angajamentul față de suveranitate și autodeterminare. Liderii Statelor Unite au încercat să zdrobească această Revoluție de zeci de ani.”, declară BLM.

Președintele american Joe Biden a declarat că Cuba este un „stat eșuat”.

„Cuba este, din păcate, un stat eșuat care își reprimă cetățeni. Ne gândim la lucruri pe care le putem face pentru a ajuta poporul cubanez, dar vor fi nevoie de alte circumstanțe sau de garanții că regimul nu va profita. (…)

Comunismul este un sistem eșuat, universal eșuat. Și nu mi se pare nici că socialismul ar fi o alternativă utilă. Dar asta este altă poveste.”, a spus Joe Biden, potrivit CNN.

Acestea se întâmplă în contextul în care în Havana sunt proteste anti-guvernamentale de amploare, notează R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top