Moderna spune că vaccinul său anti-Covid este mai eficient decât cel produs de Pfizer, dar recunoaște că riscul de miocardită este mai mare

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Moderna a apărat joi folosirea vaccinului său împotriva Covid-19, declarând că protecția pe care o oferă împotriva bolilor severe, a spitalizării și a decesului depășește riscul de miocardită, o afecțiune cardiacă rară observată la un număr mic de tineri care au primit vaccinul. Compania a anunțat săptămâna trecută că Food and Drug Administration (FDA) are nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă va autoriza vaccinul său în două doze pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, în timp ce agenția analizează cazurile de miocardită identificate.

Numărul cazurilor de inflamație a inimii la bărbații sub 30 de ani care au primit vaccinul Moderna este mai mare decât cel raportat la bărbații cărora li s-a administrat serul Pfizer/BioNTech, recunoaște directorul medical al Moderna, dr. Paul Burton.

El a citat date ale bărbaților cu vârste cuprinse între 12 și 29 de ani vaccinați în Franța – au existat 13,3 cazuri de miocardită la 100.000 de persoane pentru vaccinul Moderna, comparativ cu 2,7 cazuri la 100.000 de persoane pentru vaccinul Pfizer.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top