Medicul Monica Pop critică discriminările pe bază de certificat de vaccinare. „Orice vaccinat poate face boala şi o poate transmite în sala de spectacol”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Medicul Monica Pop critică decizia autorităților de a permite accesul în sălile de spectacol doar pe baza certificatului de vaccinare şi susține că ar fi mult mai indicat un test anti-COVID, pentru că cei care se vaccinează pot să se îmbolnăvească chiar și după imunizare.

„Ar trebui să știe toți că vaccinul nu te păzește de boală. Vaccinul are menirea ca să-i ajute pe cei care fac boala să aibă o formă atenuată. În țara asta, sunt, în momentul de față, 25.000 de vaccinați care au făcut boala. Menirea lui este ca boala să fie mai ușoară, să nu se ajungă la forme grave și la deces, dar cel vaccinat poate face boala și bineînțeles, dacă face boala, o și transmite, poate într-o proporție mai mică decât unul care a făcut boala fără vaccin, dar o parte transmite, și atunci, întrebarea mea a fost una singură: ca lumea să poată merge la spectacole nefiind această discriminare pentru că condiționarea de prezentare a certificatului de vaccinare este o condiționare ilegală și discriminatorie”, a spus Monica Pop, la Realitatea Plus.

„Încă o dată vă spun, orice vaccinat poate face boala. De unde veți ști că un vaccinat intrat în sală nu are boala? Există posibilitatea asta. Există și contraindicații pentru vaccin. O persoană care nu se poate vaccina din motive medicale, este condamnată toată viața să nu mai poată merge la un spectacol? (…)

Sunt 20 de milioane de oameni în țara asta și deocamdată 3 milioane de vaccinați. Restul de 17 milioane nu sunt vaccinați. Acești 17 milioane nu pot intra la un spectacol pentru că asta e condiția? Ar fi mai util un test, aia e altceva. De ce testele nu sunt gratuite?”, a mai declarat Monica Pop.

Reacția Monicăi Pop vine după ce azi, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că vor fi organizate spectacole-experiment cu sala aproape plină, nu la capacitate de 30%, cu condiția ca participanții să fie vaccinați anti-COVID, scrie România TV.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top