Mungiu: România necivilizată se integrează în UE doar cu serviciile secrete

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


”Civilizația e facultativă la români. Competiția e între cine e mai vulgar, mai agresiv, mai lipsit de maniere, de vocabular și de gândire logică și iată așa am dat drumul lumii cavernelor din nou peste noi, iată așa dna Șoșoacă a apărut, nu din neant. Nu e ultima apariție de acest gen câtă vreme nu există nici un om politic care să propună măcar un minim program de redresare a civilizației la români și atâția oameni care nu se delimitează de aceste comportamente decât când sunt la tabăra adversă” remarcă politologul Alina Mungiu într-o analiză pentru siteul România curată.

”Să mai remarc la asta lipsa integrală de curaj a lui Klaus Iohannis, Ludovic Orban, USR, PSD, etc în a curăța spațiul virtual românesc? Cum noi nu avem decît serviciile secrete ca să ne integrăm în Europa ne-am bătut să căpătăm o agenție de cybersecurity la noi, ce să vezi. Și cum trebuiau să ne dea și nouă ceva, ne-am ales cu ea, deși ar fi trebuit să ne refuze pur și simplu pentru că suntem cea mai murdară țară din Europa, nu mai există a doua unde spațiul virtual să fie mînjit de obscenități și porcării ca la noi, o mare de rahat din care se ridică insulele strălucitoare sponsorizate de servicii ale luptei cu fake newsul rusesc sau chinezesc.
Vorba e, în rahat se simt bine numai microbii și virușii, și dacă asta e ce cultivi, cam greu să mai crești acolo margarete, prima regulă ca să faci o agenție de sănătate e o să nu o pui într-o mlaștină nesănătoasă. Uitați-vă doar la cum sunt tratați medicii și persoanlul care luptă cu pandemia în orice țară europeană față de spațiul virtual românesc și v-ați lămurit. În vreme ce în țările civilizate se cere marilor companii de social media să facă ordine, vedeți aici un raport al parlamentului European, sau – cazul Germaniei – se investește enorm de către stat pentru a înlătura limbajul agresiv care promovează ura de pe Net, la noi guvernul Orban toarnă bani peste presă, dar nu îi cere să modereze forumurile pentru vulgarități și violențe de limbaj, deși există un cod etic sponsorizat de UE. Bine că avem zeci de parlamentari europeni, nici unul nu a observat și nu a propus ceva”
mai scrie Mungiu. (B.T.I.)

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top