Năsui, mutare-surpriză: Depune plângere la DNA privind posibila fraudă la accesarea granturilor pentru investiţii

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a semnat, miercuri, o plângerea penală ce va fi depusă joi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru suspiciuni de fraudă la accesarea granturilor pentru investiţii din fonduri europene, program de 550 de milioane de euro, au declarat surse politice pentru Libertatea.

„A fost semnată plângerea penală, însă până acum nu există ok-ul şi pentru refacerea măsurii‟, au arătat sursele care mai precizează că Năsui ar fi dorit anularea procedurii şi i-a propus acest lucru premierului Florin Cîţu, însă acesta nu a dat până acum undă verde acestui demers.

În schimb, şeful Executivului a trimis Corpul de Control la Ministerul Economiei pentru a face verificări.

Plângerea penală vine după ce în presă au apărut informaţii privind existenţa unor suspiciuni de fraudă în programul prin care sunt acordate granturi în valoare totală de 550 de milioane de euro din fonduri europene. Concret, se pare că antreprenorii care au depus proiectele în ultimele două zile ar fi avut informaţii din interior privind procentul de cofinanţare, pe baza căruia se făcea departajarea între proiecte.

Mai mult, Libertatea relatează că, în regiunea Cluj, peste 80% din firmele eligibile au depus proiectele în ultimele două zile înainte de expirarea termenului, adică 28 şi 29 ianuarie, iar procentul minim de cofinanţare a fost de 61%. Două treimi din firmele câştigătoare au depus proiecte în ultimele două zile. Ulterior, Claudiu Năsui a scris pe Facebook că 68% din firmele câştigătoare la nivel naţional sunt înscrise în ultimele două zile înainte de expirarea termenului, iar peste 50% sunt achiziţii imobiliare.

Năsui a lăsat recent să se înţeleagă pe social media că cei care au transmis informaţii confidenţiale vor răspunde penal.

„Am multe de spus despre această măsură, dar este în desfăşurare o anchetă. Vă promit însă că toţi cei care au divulgat date-cheie (în speţă procentul de cofinanţare de la limita eligibilităţii) au comis fapte penale şi vor suporta consecinţele‟, a scris Năsui în data de 11 februarie pe Facebook, scrie The Epoch Times România.

Articolul complet aici

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top