Netflix – manipulare programată

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


În vremea comunismului, atât în URSS cât și la noi se dezvoltase un întreg aparat cultural care producea filme, literatură etc, toate cu scopul de a inocula publicului ideile si principiile comunistoide-bolșevice. Respectivele principii induceau o realitate pe care tinerele generații de-atunci nu o percepeau ca fiind înșelătoare/mincinoasă, neavând puncte de reper solide. Îmi amintesc ca prin anii 87 după cele două ore de program TV de la televiziunea de stat (singura de altfel) în care se prezentau știri despre Ceaușescu si mareţele realizări, reuşeam sa prindem diverse canale de la sovietici (Chișinău de obicei) cu filme ce portretizau constant eroul sovietic, ostaşul sovietic într-o permanentă luptă cu răul reprezentat de armata nazistă, chiaburii si bineinţeles cu opozanții regimului. Numai de la bunicii noştri am putut auzi faimoasa expresie ce caracteriza de fapt armata sovietică: ”De la Nistru pân’ la Don / Davai ceas, davai palton / Davai casă şi moşie / Haraşo, tovărăşie!”

Așa cum e lesne de observat acum, mainstream media dictează si condiționează informațiile. Ele decid implicit nivelul de fake. Netflix, cea mai vizionată platformă de filme din lume, a înlocuit astfel soldatul erou sovietic cu cel american. Netflix abundă de filme despre curajul si omenia soldatului american, care niciodată nu s-a dedat la fapte reprobabile în Irak, Afganistan sau chiar Deveselu (vezi ancheta cu prostituatele din zonă).

Citește mai mult pe site-ul Opoziția.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top