New York Times: Un copil nevaccinat are mai puține șanse să sufere o formă gravă de Covid decât un adult de 70 de ani vaccinat

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Emily Oster, o economistă de la Universitatea Brown, care scrie frecvent despre parenting, a publicat un articol în The Atlantic în martie, care a înfuriat mulți oameni. Titlul era „Copilul tău nevaccinat este ca o bunică vaccinată”. Articolul susținea că Covid-19 avea tendința de a fi atât de ușor la copii, încât părinții vaccinați s-ar putea simți confortabil să iasă în lume cu copiii lor nevaccinați, a scris David Leonhardt în The New York Times.

Criticii au numit articolul insensibil și înșelător, spunând că subevaluează riscurile ca și copiii să se îmbolnăvească și să răspândească virusul. Oster a răspuns pe site-ul ei cu o notă care stă la baza principalului argument, dar cerându-și scuze în special pentru lipsa de nuanțe a titlului. Criticii ei păreau oarecum împăcați.

Șapte luni mai târziu, cu mult mai multe date disponibile despre Covid, dezbaterea despre articol arată destul de diferit.

Citește mai mult pe site-ul R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top