Nicolas Sarkozy: Europa e dominată de corectitudinea politică. Albii (europenii) sunt, prin definiție, rasiști

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Fostul președinte al Franței consideră că „Europa și Franța se confruntă astăzi cu vertijul dispariției și decadenței” și că vechiul continent se vede „dominat” de corectitudinea politică.

Într-un interviu acordat publicației franceze Le Point, fostul președinte al Republicii a vorbit despre trecutul colonial al Franței și al Europei, declinul Occidentului și angoasele francezilor.

Pentru Nicolas Sarkozy, „noi, francezii, nu reușim să transcendem suficient istoria noastră și, în același timp, suntem ca un copil care își zgârie constant rana”. Și pentru Nicolas Sarkozy este clar: „Europa și Franța se confruntă cu vertijul dispariției și al declinului”.

Mai rău, potrivit lui Sarkozy, „continentul care a dominat lumea de-a lungul secolelor” – în special prin colonizare – s-ar vedea „astăzi” fiind „dominat”.

„Oamenii se simt în confuzie, iar acest lucru duce la rigidizarea lor: ceea ce se numește populism”, a continuat fostul ministru de interne sub mandatul lui Jacques Chirac.

„Încetați cu privilegiul omului alb”

Nicolas Sarkozy a abordat, de asemenea, subiectul „revoluției rasialiste”, care este din ce în ce mai răspândită în Europa. El a cerut „să se înceteze odată cu privilegiul omului alb”. „Această prezentare falsă și nebună conform căreia albul este, prin definiție, rasist”, a descris-o Nicolas Sarkozy.

Potrivit acestuia, „caricaturizarea rasismului afirmând că este prerogativa unei culori sau a unei civilizații este o minciună”. Fostul șef de stat consideră mai degrabă că „rasismul este un cancer în interiorul omului, fie el alb sau negru”, conform Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top