Nike a dat în judecată un grup de artiști pentru „Pantofii Satan” care conțin numărul satanic 666 și sânge uman injectat în talpă

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Compania americană Nike a dat în judecată un grup de artiști din Brooklyn, intitulat MSCHF, pentru lansarea controversatului model de încălţăminte „Pantofii Satan”, care conţin picături de sânge uman în interiorul tălpilor.

Aceşti pantofi de sport, vânduţi la preţul de 1.018 de dolari americani, conţin ca elemente de design o cruce inversată, o pentagramă şi cuvintele „Luke 10:18” („Luca 10:18”). Ei au fost realizaţi pe baza unui model celebru lansat de compania Nike, Air Max 97s, potrivit BBC.

„Pantofii Satan” includ celebra talpă cu bule lansată de Nike, în care au fost injectaţi 60 de centimetri cubi de cerneală roşie şi câte o picătură de sânge uman, care a fost donat de membrii grupului artistic MSCHF.

Colectivul MSCHF a lansat pe piaţă 666 de perechi de „Pantofi Satan” luni, în colaborare cu rapperul Lil Nas X, şi a anunţat că lotul pus în vânzare a fost sold-out în mai puţin de un minut.

Controversaţii pantofi, realizaţi în culorile negru şi roşu, au fost lansaţi luni, în aceeaşi zi în care Lil Nas X şi-a lansat cel mai recent cântec, „Montero (Call Me By Your Name)”, al cărui videoclip a debutat vinerea trecută pe platforma YouTube.

Nike a deschis un proces în care a acuzat colectivul artistic de încălcarea drepturilor de autor asupra mărcii sale comerciale. În documentele depuse la Tribunalul Districtual din New York, compania Nike precizează că nu a aprobat şi nu a autorizat „Pantofii Satan”.

Nike a cerut tribunalului să împiedice MSCHF să vândă acei pantofi şi să interzică grupului artistic să mai folosească faimosul logo al companiei americane, notează Antena 3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top