Noile modele Tesla nu au schimbător de viteze. Mașina „știe” direcția dorită de șofer

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Tesla a anunțat design-uri noi pentru sedanul Model S și SUV-ul Model X, la începutul anului, iar una dintre cele mai greu de imaginat schimbări a fost renunțarea la schimbătorul fizic de viteze.

Conform The Verge, Tesla, la fel ca mașinile cu cutie automată de viteză, avea un schimbător care permitea șoferului să schimbe între parcare (P), marșarier (R), liber (N) și drive (D). Acum, compania încearcă să automatizeze acest proces de schimbare a vitezelor, însă va exista și o opțiune de urgență, pe ecranul tactil.

În loc ca butoanele P R N D să fie înlocuite cu butoane pe ecran, Tesla a decis să permită șoferilor să apese și să gliseze o iconiță cu o mașină din partea stângă a ecranului. „Mașina poate ghici direcția dorită bazându-se pe obstacolele pe care le vede, context și navigație”, a transmis Elon Musk, pe Twitter, în ianuarie. „După ce conduci fără schimbător câteva zile, e foarte enervant să revii înapoi!”, relatează DC News.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top