Norvegia acceptă, în mod oficial, pronumele de gen neutru pentru persoanele care nu se consideră nici bărbat, nici femeie

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Un nou pronume de gen neutru va intra probabil în limba norvegiană oficială în decurs de un an, a confirmat Consiliul Limbii Norvegiei, potrivit The Guardian. Astfel, noul pronume „hen” va deveni o alternativă la cele două pronume deja existente: „hun” (feminin) și „han” (masculin).

„De-a lungul timpului, am văzut că utilizarea efectivă a pronumelui «hen» a crescut și s-a stabilizat”, a declarat Daniel Ims, reprezentant al consiliului, conform presei norvegiene.

Recent, au mai avut loc dezbateri similare. Ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, a spus despre un dicționar nou apărut că este infestat cu „woke-ism inspirat din SUA”, pentru că a inclus un astfel de pronume neutru. În SUA, dicționarul Merriam-Webster a inclus o definiție singulară neutră din punct de vedere al genului a pronumelui „they”, în 2019.

Citește mai mult pe site-ul R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top