Norvegia alege să nu administreze copiilor de 12-15 ani a doua doză a vaccinului anti-Covid-19, de teama unor posibile afecțiuni ale inimii

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Norvegia nu le administrează a doua doză a vaccinului anti-Covid copiilor cu vârste între 12 și 15 ani până când nu obține mai multe date, din cauza unui efect advers care implică inflamații ale inimii, anunță autoritățile sanitare. Țara nordică a recomandat până acum doar utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech minorilor.

Ministerul sănătății a declarat că nu există nicio urgență, dat fiind faptul că cei mici prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi grav de Covid-19 și pentru că o singură doză de vaccin oferă o rată de protecție de 85% împotriva bolii, timp de până la 16 săptămâni.

„O a doua doză de vaccin este, de asemenea, legată de un risc mai mare de pericardită și miocardită, în special în rândul bărbaților și băieților tineri”, a declarat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) într-un comunicat.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top