NU VĂ FIE FRICĂ, PANDEMIA PICĂ au strigat sute de manifestanți pentru Libertate în București și în orașele mari

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Pentru că sâmbătă, 20 martie 2021, a fost zi de mobilizare mondială a protestatarilor anti-restricții și pro-Libertate, alături de București au ieșit în stradă și alte orașe mari ale Țării: Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Galați și altele.

Așa a arătat protestul de la Timișoara, început pe platoul din fața Catedralei Mitropolitane:

Câteva sute de timișoreni s-au întâlnit în jurul orei 16:30 în fața magazinului Materna, unde au manifestat împotriva carantinei, a restricțiilor, a primarului Dominic Fritz (USR-PLUS) și a Guvernului (USR-PLUS-PNL-UDMR), relatează Opinia Timișoarei și Adevărul
Purtând steaguri tricolore în mâini, oamenii s-au încolonat și au pornit în marș spre Primăria Municipiului Timișoara, făcând un popas pe treptele Catedralei Mitropolitane, unde s-au așezat în genunchi și au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”.
Ajunși în fața Primăriei, aceștia au cerut demisia primarului Dominic Fritz (USR-PLUS), pe care îl consideră vinovat pentru carantinarea total ineficientă a orașului. Jandarmii, care i-au însoțit îndeaproape pe protestatari, s-au comasat în jurul instituției. Oamenii le-au strigat „Jandarmeria apără hoția!” și și-au continuat drumul pe trotuarul opus. 
În jurul orei 17:10, aceștia s-au oprit pentru câteva clipe în fața Filarmonicii, unde au scandat: „Nu vă fie frică, pandemia pică!” (o lozincă de o mare încărcătură simbolică, având în vedere că, în alte timpuri, Ceaușescu era subiectul picajului), „Fritz, nu uita, Timișoara nu-i a ta!”, „Fără carantină!”, „Nu ne vaccinăm!”, „Li-ber-ta-te!” ș.a. Zece minute mai târziu, protestatarii și-au continuat drumul către Prefectura județului Timiș.
La întoarcerea către Piața Victoriei, manifestanții au găsit-o împrejmuită de jandarmi și polițiști, care le-au blocat accesul atât pe la intrarea de pe strada Alba Iulia, cât și pe cea de la Modex, unde aceștia au făcut o a doua încercare de a pătrunde în piață.

„La fiecare intrare în Piața Victoriei din Timișoara erau câtee 4-6 jandarmi care legitimau cetățeni și, pe cine nu avea declarație, îl lua cu mașina și îl ducea la secție. În Piața unde ne-am „dobândit libertatea” în urmă cu 31 de ani!”, a relatat pentru ActiveNews un participant la protestul pentru Libertate din 20 martie 2021 din Timișoara, replicat în toate orașele mari ale țării și în alte 40 de state de pe Glob. 
 Nefiind lăsați de mascați să ocupe Piața Victoriei, oamenii au mai scandat lozinci în față la Modex pentru scurtă vreme, după care au plecat în jurul orei 18:30 pe strada 20 Decembrie, pentru a ajunge din nou la Catedrala Ortodoxă, locul-emblematic al Revoluției din 1989.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top