O companie din Franța pune angajaților coliere pentru distanțare. Sindicat: Un sistem comparabil cu cel pentru câini

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Filiala franceză a grupului suedez Essity dorește să-și echipeze angajații cu un colier care să emită semnale sonore în caz că nu este respectată distanțarea fizică, inițiativă care a revoltat salariații și sindicatul companiei, transmite BFMTV, citat de SmartRadio.

Sindicatul companiei a reacționat printr-un comunicat de presă, acuzând că acest sistem este „comparabil cu cel care impiedică câinii să latre, deoarece colierele emit un sunet de 85 de decibeli imediat ce distanța nu este respectată”

„Ideea este de a disciplina angajații și de a-i subjuga”, spune revoltată Christine Duguet, reprezentantul sindicatului salariaților. Colierele vor ajunge în coșul de gunoi sau vor rămâne în dulapuri, a subliniat aceasta.

Pe de altă parte, conducerea grupului se apără invocând dorința de a „consolida siguranța angajaților” și dă asigurări că dispozitivul „va fi inactiv în toalete, în restaurantul companiei sau la infirmerie”.

„Dispozitivul nu include un sistem de geolocalizare și nu reține informații personale”, menționează firma.

Compania produce pentru diferite mărci prosoape de hârtie și batiste, șervețele igienice, scutece sau servetele demachiante și are 2.500 de angajați în Franța, informează R3 media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top