O lovitură mai cumplită pentru Statele Unite ale Americii decât invadarea Congresului

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Cînd lumea nu își revenise încă după imaginile șoc din Capitoliu, unde mii de protestatari luaseră cu asalt inima democrației americane, probabil spre bucuria tuturor dușmanilor SUA, a venit o lovitură încă mai devastatoare, în opinia noastră. Deși nu a stîrnit emoții la fel de puternice. E vorba de decizia blocării președintelui Donald Trump pe rețelele sociale, ceea ce trimite SUA, cu sau fără intenție, în rîndul țărilor cu democrația în serioasă derivă.

De ce considerăm decizia Facebook, Instagram ori Twitter de a bloca accesul lui Donald Trump mai gravă decît luarea Capitoliului cu asalt nu e greu de argumentat. Oriunde și oricînd se poate întîmpla ca un miting să scape de sub control – se știe cît de dificile pot fi mulțimile psihologice – iar un grup de oameni se poate întîmpla adesea să reacționeze hormonal și sălbatic, pentru ca ulterior ei înșiși să se mire de ceea ce au făcut.

Citește mai mult pe site-ul InPolitics

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top