O maşină Tesla care circula pe pilot automat a intrat într-o maşină a poliţiei

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Accidentul a avut loc, miercuri, în statul american Michigan, în timp ce mașina poliției era parcată pe prima bandă a unei autostrăzi, cu luminile de avarie pornite, investigând un alt accident.

O mașină Tesla, Model Y, care a fost lăsată pe pilot automat, a lovit o mașină de poliție, în SUA.

Accidentul a avut loc în statul american Michigan, potrivit surselor oficiale. Mașina de poliție era un Dodge Charger, iar accidentul a avut loc în timp ce polițiștii investigau un alt accident, dintre un cerb și un alt autoturism.

Poliția locală a raportat că nu au existat victime. Mașina de poliție ar fi fost parcată pe prima bandă a unei autostrăzi, cu luminile de avarie pornite.

Șoferul care se afla la volanul Modelului Y a spus polițiștilor că vehiculul mergea pe pilot automat. Totuși, tânărul în vârstă de 22 de ani circula cu permisul suspendat, așa că i s-a emis o citație în acest caz, conform AlephNews.

O maşină pe pilot automat nu este autonomă

Oficialii companiei Tesla nu au comentat încă incidentul.

Funcția de pilot automat înseamnă că mașina poate „direcționa, accelera și frâna automat pe banda sa”, conform site-ului web Tesla.

Nu face vehiculul autonom și necesită supraveghere, conform site-ului web.

Un accident similar a avut loc în vara anului trecut în Carolina de Nord, unde o maşină Tesla care era pe pilot automat a intrat în două mașini de poliție, relatează RomâniaTV.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top