O minciuna spulberata: România, ”fruntașă” europeană la vaccinarea anti-COVID-19

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


De săptămâni bune aflăm de pe diverse canale, oficiale sau ba, despre cât de bine merge vaccinarea în România, țară fruntașă, zice-se, la nivel european. Realitatea e total diferită, conform datelor oficiale europene: suntem spre coada clasamentului.

Astfel, conform datelor raportate pe siteul european politico.eu, actualizate în ultimele 2-3 zile, țara noastră se plasează pe locul 19 din 28 la capitolul vaccinarea populației, cu doar 10,76% din populație vaccinată.
România e întrecută de țări precum Ungaria (locul 3), Polonia, Estonia, Lituania, Slovenia ori Slovacia, ca să ne referim doar la state din estul Europei.
Șmecheria de care s-au prelevat oficialii români e invocarea unui clasament întocmit nu după procentele din populație imunizate, cum e firesc, ci după numărul efectiv al vaccinurilor, ceea ce nu înseamnă decât furatul căciulii.
Prezentăm mai jos clasamentul real al vaccinărilor în UE, informează inPolitics.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top