O nouă carte confirmă că SUA finanţa cercetări pe coronavirusuri în Institutul de Virologie Wuhan din China

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


În aprilie 2020, Josh Rogin de la Washington Post a dezvăluit că, în ianuarie 2018, ambasada SUA la Beijing „a făcut pasul neobişnuit de a trimite în mod repetat diplomaţi americani din comunitatea ştiinţifică la Institutul de Virologie Wuhan (WIV)” şi aceştia au transmis ulterior două avertismente oficiale înapoi la Washington, exprimând temeri despre nivelul de „siguranţă inadecvat din laborator”, arată un material Zerohedge.

Acum, Rogin a ieşit cu o nouă carte: „Haos sub cer: Trump, Xi şi bătălia pentru secolul XXI”, în care oferă o imagine generală a dovezilor care implică Institutul de Virologie Wuhan în originile pandemiei COVID-19, confirmând totodată (încă o dată) că Institutele Naţionale de Sănătate (NIH) din SUA, conduse de dr. Anthony Fauci, „au finanţat o serie de proiecte care au implicat oameni de ştiinţă care lucrau la WIV, inclusiv o mare parte din activitatea laboratorului Wuhan legată de coronavirusuri de lilieci”.

Volumul lui Rogin nu a schimbat multe lucruri în economia acestei ipoteze, lucrurile fiind deja cunoscute celor care caută într-adevăr să înţeleagă ce s-a întâmplat.

Dacă se conectează pur şi simplu punctele şi se aplică un minim de logică – faptul că virusul a apărut „în pragul laboratorului care poseda una dintre cele mai mari colecţii de coronavirusuri de lilieci din lume şi care lucra cu cea mai apropiată rudă cunoscută a SARS-COV-2„, după ani de zile de lucru în programul numit ‘câştig de funcţie’, care modifică virusurile animale pentru a obţine variante care infectează mai bine oamenii (program pe care administraţia Obama l-a interzis în Statele Unite în octombrie 2014), la cererea oamenilor de ştiinţă – lucrurile sunt deja clare.

Faptul că SUA a trimis diplomaţi americani care au raportat că au fost „şocaţi” că cercetătorii chinezi „nu aveau suficienţi tehnicieni instruiţi corespunzător pentru a folosi în siguranţă laboratorul BSL-4”, face ca probabilitatea ca virusul Wuhan care cauzează COVID-19 să fi scăpat din WIV să fie totuşi demnă de luat în calcul.

Institutul de Virologie Wuhan a participat deschis în programe de cercetare privitoare la ‘câştigul de funcţie’, în parteneriat cu universităţi şi instituţii din SUA. Însă oficialul mi-a spus că guvernul SUA are dovezi că laboratoarele chineze efectuau cercetări privind ‘câştigul de funcţie’ la o scară mult mai mare decât a fost dezvăluit public, ceea ce înseamnă că îşi asumau mai multe riscuri în mai multe laboratoare decât ar fi ştiut oricine din afara Chinei. La rândul său, această perspectivă a alimentat ipoteza accidentului de laborator într-un mod nou şi îngrijorător. – citat din volumul lui Josh Rogin, via Politico.

Rogin mai notează că, în iulie 2020, un studiu puţin remarcat făcut de un grup de cercetători chinezi la Beijing, „inclusiv mai mulţi afiliaţi la Academia de Ştiinţe Medicale Militare”, semnala că cercetătorii chinezi au creat un nou model pentru studierea SARS-cov-2 prin crearea de şoareci cu caracteristici pulmonare asemănătoare omului prin utilizarea tehnologiei de editare a genelor CRISPR, procedeul dând şoarecilor celule pulmonare cu receptor ACE2 uman – receptorul care a permis virusului Wuhan să infecteze atât de uşor plămânii umani.

După consultări cu experţi, unii oficiali americani au ajuns să creadă că acest laborator din Beijing ar fi efectuat probe de coronavirus pe şoareci echipaţi cu receptori ACE2 cu mult înainte de izbucnirea focarului de virus Wuhan, cercetări pe care nu le-au dezvăluit şi au continuat să nu le admită.

În declaraţia sa din 15 ianuarie, Departamentul de Stat a susţinut că, deşi Institutul de Virologie din Wuhan a dezvăluit o parte din participarea sa în cadrul programelor de ‘câştig de funcţie’, nu şi-a dezvăluit studiile asupra RaTG13 şi „s-a angajat în cercetări secrete, inclusiv experimente pe animale de laborator, pentru armata chineză cel puţin din 2017”.

Acest lucru nu a ajutat la explicarea modului în care a apărut virusul Wuhan, însă clarifică faptul că oficialii americani înţelegeau că există o mulţime de cercetări riscante asupra coronavirusului în laboratoarele chineze, de care restul lumii pur şi simplu nu ştia – afirmă Josh Rogin.

„Aceasta a fost doar o dezvăluire a unui întreg univers de activităţi, inclusiv asupra laboratoarelor civile şi militare din Beijing şi Wuhan care se jucau cu coronavirusuri în şoareci cu ACE2 în laboratoare nesigure”, a declarat pentru Rogin un înalt oficial american. „Aceasta sugerează că aruncăm o privire asupra unui domeniu de activitate care nu este înţeles în Occident sau este chiar fără precedent”.

Ca rezultat al „modelului de înşelăciune şi secretizare” al Chinei în ceea ce priveşte cercetarea legată de COVID, unii oficiali ai administraţiei Trump au devenit din ce în ce mai convinşi că oficialii Partidului Comunist Chinez manipulează datele ştiinţifice pentru a le potrivi cu varianta oficială a poveştii.

Cu toate acestea, problema este că a existat atât de puţină transparenţă din partea Beijingului, încât oficialilor americani le-a fost imposibil să demonstreze dacă SARS-cov-2 provine sau nu dintr-un laborator chinez.

„Dacă ar fi existat dovezi, Partidul Comunist Chinez le-a îngropat împreună cu oamenii care ar fi îndrăznit să vorbească despre ele”, a declarat un oficial american pentru Rogin. „Probabil că nu vom putea niciodată să dovedim într-un fel sau altul care a fost obiectivul Beijingului tot timpul”, informează The Epoch Times România.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top