O nouă termocentrală pe cărbune, Datteln-4, urmează să intre în funcţiune în Germania, sâmbătă

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Cea mai nouă termocentrală pe cărbune din Germania urmează să intre în funcţiune la finele acestei săptămâni, spre nemulţumirea activiştilor de mediu care spun că această termocentrală riscă să pună în pericol planurile naţionale vizând reducerea emisiilor de CO2, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Termocentrala Datteln-4, aparţinând grupului de utilităţi Uniper, va începe sâmbătă să furnizeze energie electrică în reţea, a declarat un purtător de cuvânt al Uniper. Această centrală care a costat 1,5 miliarde de euro intră în funcţiune cu o întârziere de nouă ani şi cu depăşiri de buget, din cauza numeroaselor defecte care au întârziat conectarea sa la reţea.

Această termocentrală este ultimul punct de dispută într-o dezbatere aprinsă care ale loc în Germania cu privire la renunţarea la cărbune, un combustibil care în prezent generează aproximativ jumătate din producţia de electricitate a Germaniei. Anul trecut, cancelarul Angela Merkel a reuşit să negocieze un acord pentru ca prima economie europeană să renunţe complet la cărbune până în 2038, acord care a permis deschiderea centralei Datteln-4.

Cu toate acestea, activiştii de mediu cer Guvernului să închidă termocentrala Datteln-4 , în timp ce grupul de utilităţi Uniper susţine că termocentrala îi va oferi o surse de venituri semnificative după ce va deveni operaţională.

„Dacă termocentrala Datteln-4 va intra în funcţiune sâmbătă, vom protesta pentru a fi scoasă din reţea”, a declarat activistul de mediu Kathrin Henneberger, adăugând că intenţionează să participe la un protest care este programat să se desfăşoare la această centrală la finele săptămânii.

Directorul general de la Uniper, Andreas Schierenbeck a subliniat că grupul de utilităţi se aşteaptă ca Datteln-4 până în 2038, când Germania ar urma să renunţe complet la cărbune. Anterior, Uniper a informat că îşi va închide termocentralele pe cărbune mai vechi până în 2025, ceea ce ar înseamna că grupul de utilităţi îşi va reduce emisiile totale de CO2, chiar dacă Datteln-4 va funcţina până în 2038.

Cel mai probabil Datteln-4 va fi ultima termocentrală pe cărbune construită în Germania, în condiţiile în care atât Uniper cât şi celelalte companii de utilităţi îşi reorientează atenţia spre gaze naturale şi tehnologiile cu emisii reduse de CO2, relatează E-nergie.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top